Voordelen van een ambachtelijk overhemd: 3 details zodat jij je happy voelt met een Italiaanse look

Naast het feit dat een bespoke overhemd op sartoriale wijze van De Oost natuurlijk puur op jouw maten is gemaakt, zijn er nog aan aantal voordelen die komen kijken bij het laten maken van je overhemd. Zo ook de mogelijkheid om een van jouw favoriete overhemden na te laten maken op traditionele wijze, met alle opties van dien, én ook eventuele aanpassingen.

Je houdt van Italiaanse en of Napolitaanse overhemden, zo kunnen we je helpen


Een van de verzoeken die we vaak krijgen is om traditionele Italiaanse en of Napolitaanse stijlelementen en technieken te verwerken. Deze video geeft je een mooi voorbeeld van dergelijke Sprezzatura.

De term Sprezzatura is Italiaans en komt uit de renaissance. In het kort betekent het "bestudeerde nonchalance", "effortless grace" of “de schijn van moeiteloosheid”. Moeilijk te omschrijven dus, maar heel makkelijk te herkennen voor de connaisseur op het gebied van stijlvolle kleding.

4 kenmerken van een Italiaans overhemd

Overhemden volgens Napolitaanse traditie hebben een unieke stijl schouder met plooitjes.

Denk aan de geplooide schouder maar ook bij het manchet kan dit een fraai detail zijn.

Wil je het echt uniek dan laat je ook het schouderstuk plooien.

Fraaie knopen zijn ook een must voor wie een persoonlijke stijl waardeert. Denk aan parelmoer of bijvoorbeeld hoornen knopen.

3 meest geliefde details van Italiaanse kleermakers technieken


Kijk mee naar de bijzonder geplooide schouders (Spalla Camicia), manchet en rugpand (yoke) en hoe deze zijn verwerkt in het nieuwe overhemd, samen met alle andere details die de opdrachtgever belangrijk vindt, en hoe we dit met onze kennis en kunde kunnen vertalen in het nieuwe overhemd.