Trouwpak: Waarom op maat?

Een trouwpak op maat zorgt er voor dat jij er op je best uitziet tijdens je bruiloft


Dit komt door meerdere redenen:


1. Maten:
Bij een echt op maat gemaakt pak (bespoke) wordt het patroon gesneden op basis van jouw maten, heb je de best mogelijke pasvorm. Alles is dan met elkaar in verhouding waardoor je kenmerken kan accentueren en camoufleren. Dit is de basis van een trouwpak op maat dat jou de gewenste pasvorm en uitstraling geeft.

trouwpak op maat kopen

2. Materialen: Laat je jouw trouwpak op maat maken dan bepaal jezelf de stoffen, de voering, de knopen en de afwerking van je pak. Je bent dus ook niet gebonden aan seizoen mode maar hebt keuze uit duizenden stoffen in allerlei kleuren, stijlen, texturen en andere eigenschappen. Zie het als koken met een onbeperkt aantal ingrediƫnten. Dit is ook ideaal voor de man die geen trouwpak wenst maar een eigen outfit voor bijvoorbeeld een thema of destination wedding. Wil je een witte katoenen broek met een colbert in een mooie groene linnen stof dan kan dat etc. Een goede kleermaker helpt je de de goede keuzes te maken.

trouwpak stoffen

3. Model: Het soort pak en daarmee het model bepaalt in grote mate de associaties en stijl die je trouwpak communiceert. Stel je wilt een trouwpak in peaky blinders stijl dan kan een trouwpak op maat je leven makkelijker maken omdat je het dan exact zo kan laten maken betreffende stijl details. Zo hoef je dus niet opzoek naar een winkel die toevallig een broek heeft met een bandplooi, omslag, zij trekkers en een knoopsluiting. Je kan dus gewoon visuals aanleveren en dan kan dit precies zo gemaakt worden. Een moodboard is een gouden tip.

Trouwpak modellen

4. Maakwijze: Een trouwpak op maat kan op verschillende manieren in elkaar worden gezet zodat dit exact aansluit bij jouw wensen qua draagcomfort en de beoogde stijl. Je kan bijvoorbeeld een pak ongevoerd laten maken wanneer je in de hete zon in Italiƫ trouwt. Zo zie je er niet alleen top uit maar zorg je ook dat pak veel minder warm is.

trouwpak op maat

Wat wil je met je trouwpak uitstralen?


Punten om op te letten bij een trouwpak:


Bedenk goed waarom je eigenlijk een pak wilt dragen als bruidegom, of draag je liever een andere trouwoutfit?
Wat draagt je partner en hoe wil je samen overkomen?
Hoe zorg je dat je trouwpak aansluit bij de locatie, het huwelijksthema en het seizoen?
Wil je jouw trouwpak alleen tijdens het de bruiloft dragen of ook daarna?

Wij denken dat je een representatieve uitstraling wenst waardoor je pak goed past, goed in elkaar zit en jij je goed voelt als je dit draagt.

Niet alleen tijdens je bruiloft maar het liefst ook een pak of trouwoutfit dat je voor de gelegenheden en carriĆØre daarna kan dragen.
Dit zorgt er dan ook automatisch voor dat je goed gekleed bent en straalt op je bruiloft. Veel bruidegoms gebruiken ook termen zoals: Chique, Bohemian, Vintage en Representatief en bij voorkeur of het nog tegen een stootje kan ook. Bij de stoffen vertellen we waar je dan op moet letten.

trouw outfit

Trouwpak kopen of een trouwpak laten maken op maat: een wereld van verschil in kwaliteit en uitstraling


Je kan als bruidegom een trouwpak kopen in de winkel of er voor kiezen je trouwpak op maat te laten maken. Koop je een pak dan moet je diverse winkels bezoeken en hopen dat je een outfit vindt die dan staat voor wat jij ermee wilt uitstralen. Dat qua maten past bij jouw specifieke lichaamsmaten, -vormen en postuur. En dan hopen dat het model trouwpak aansluit bij de verschillende wensen van jou en je aanstaande. Denk hierbij aan het model, de stof, de kleur, duurzaamheid, design/motief, afwerking, service etc.

Dat is erg moeilijk omdat pakken die in de winkel hangen door een ander bedacht zijn zonder specifiek jouw wensen betreffende model, materiaal, pasvorm en soort gebruik in acht te nemen. Vaak is de prijs dan wel weer aantrekkelijk. Maar goedkoop is duurkoop. Wat heb je tenslotte aan een trouwpak dat mitsen en maren heeft terwijl het bij zoiets belangrijks als je bruiloft gedragen moeten worden en dit toch in grote mate je 1e indruk bepaalt?

trouwpak op maat model

Om dit te voorkomen kiezen meer en meer bruidegoms en hun gasten ervoor om hun trouwpak op maat te laten maken. Wellicht ben je daarom op deze blog terecht gekomen. Kies je ervoor om je trouwpak op maat te laten maken dan ga je een aantal voordelen ervaren die we hieronder nader toelichten.

Een trouwpak op maat zorgt er ten eerste voor dat je alles bewust doorneemt met mensen die hier meer ervaring mee hebben en zo dus bewuster kiest. Feitelijk wordt het pak speciaal voor jou gemaakt met jouw doel voor ogen. En natuurlijk heel belangrijk speciaal voor jou gemaakt in hogere kwaliteit dan de winkel op jouw maten en figuur in de stijl en het het model dat je wenst. Wat ons betreft het recept om goed gekleed te gaan tijdens en na je bruiloft.

trouwpak op maat pasvorm

Pasvorm / Model van je trouwpak


Hiermee bedoelen we alle elementen van je trouwpak. Denk aan het aantal knopen, de zakken, de revers, de binnenzakken, je broeksluiting, wel of geen riemlussen, een single of double breasted vest/gilet, wel of geen rok etc. etc.. Het voordeel van maatkleding is dat je gewoon aan kan geven wat je wilt en dat dit per persoon kan en mag verschillen. Uiteraard wordt je dan ook goed geadviseerd zodat je weet wat de gevolgen zijn van je keuzes. En dit brengt ons bij wat we stijl noemen, zie dit als de fine tuning van je model zodat het een associatie zoals Peaky Blinders, Engels, Italiaans of whatever you want oproept.

trouwpak stijl

Stijl van je trouwpak


Op basis van je model en stijl bepaal je ook mede hoe je de kleding laat aanmeten. Een outfit in Tweed met een winterse uitstraling zal toch wat ruimer zitten dan een Linnen zomer pak met Italiaanse insteek. Het mooie is dat ook dit dus bij maatwerk per persoon wordt gedaan en mag verschillen. Zo kan je dus zorgen dat jij de stijl hebt die het beste bij jou en je trouwdag past. Er is niets zo erg als een bruidegom die kleding aantrekt waar hij zich niet prettig bij voelt. De stof is de factor die er voor zorgt dat je herkenbaar bent en aansluit bij het verhaal en de uitstraling van jullie trouwdag. Hoe vet is het dan als de liefhebber van Peaky Blinders dan ook dit kan laten terugkomen terwijl degene die bijvoorbeeld van Italiaans houdt dit ook kan doen?

Ben je zo slim om je trouwpak op maat zo te laten aanmeten dat je het jasje, broek en vest ook los kan dragen dan schep je bovendien de mogelijkheid om te mixen en matchen. Je kan je colbert bijvoorbeeld dan ook op een spijkerbroek dragen wanneer je toch gekleed wilt gaan maar niet in pak hoeft. En believe me ook bij een bezoek aan je schoonouders werkt dit goed.

Stoffen van je trouwpak


Het werd al eerder genoemd dat stoffen in grote mate je uitstraling en associatie bepalen. Vergeet niet dat goede stof ook zorgt dat je trouwpak beter past, langer mee gaat en ook gewoon mooier is. Je kijkt natuurlijk eerst naar de kleur van je trouwpak en de meeste bruidegoms komen toch op blauw uit omdat dit het icoon is van correcte kleding en dus ook vaak gedragen kan worden. Maar je kan ook kiezen voor andere kleuren, structuren, designs en motieven. Op dit moment zien we steeds meer variaties en combinaties voor trouwpakken. Vaak een blauw pak met gestructureerde stof en dan weer gecombineerd met een vest in een andere kleur en of patroon. Ook met je voering en knopen kan je variƫren en je eigen touch toevoegen. Smaken verschillen tenslotte.

Maten van je trouwpak


Alle gekkigheid op een stokje maar de maten zijn toch echt het belangrijkst. Kleding moet zo worden aangemeten dat het jou als bruidegom flatteert. We zijn helaas niet allemaal gebouwd als een Menā€™s-Health cover model. Trouwpakken uit de winkel sluiten niet aan bij de unieke lichaamsvormen die jij hebt. Probeer maar eens een winkel te vinden die iets heeft naar jouw wens en dan te zorgen dat het bij je huwelijk past. Je krijgt dan vaak dat de stof mooi is maar de pasvorm en het model weer niet, toch niet de indruk die je wil maken en waar je je zuurverdiende geld aan wilt uitgeven.

Pak opmeten

Doe het dus goed en laat je trouwpak aanmeten en maken op jouw persoonlijke maten dan heb je de grootste uitdaging overwonnen. Door het persoonlijk opmeten past je trouwpak op maat niet alleen goed maar kan je ook rekening houden met je manier van dragen, bewegen, je postuur, maat veranderingen en de al eerder genoemde stijl nuances. Veel gevraagd bij trouwpakken op maat is een mooi gemaakt vest in een fraai model en een slank gesneden broek waarin je toch nog kan bewegen en dan het liefst een beetje toelopend. Tsjaa daarvoor moet je dan toch echt naar de kleermaker.

Maakwijze van je trouwpak


Dit is de wijze waarop je kleding in elkaar wordt gezet maar ook in welke omstandigheden. Een trouwpak uit de winkel wordt in een fabriek of massa atelier gemaakt en met name bij merken is het doel jou niet te kleden maar winstmaximalisatie. Wij denken dat dit niet ten goede komt van de kwaliteit en heel belangrijk niet in de beste omstandigheden wordt gedaan. Hoe lager de prijs hoe groter de kans op misstanden.

Wanneer je jouw trouwpak op maat bespoke laat maken, dus 100% custom op maat, dan weet je dat je met experts te maken krijgt met jarenlange ervaring die vanwege hun kunde worden betaald. Dit sluit slechte omstandigheden voor een groot gedeelte uit en zorgt voor een sustainable en fair-trade gemaakt trouwpak op maat. Een dergelijk specialist krijgt meer betaald en werkt voor opdrachtgevers die op basis van de kwaliteit terug komen. Daarbij gebruik je alleen qua grondstoffen wat er echt nodig is. Dat geeft wat ons betreft toch een beter gevoel.

maakwijze trouwpak

Advies en Service bij het laten maken van je trouwpak


De mensen die je helpen met je keuzes en opmeten zijn gepokt en gemazeld als het om trouwkleding en trouwpakken gaat en kennen de fijne nuances en speciale punten van aandacht die bij dit soort kleding komt kijken. Met jarenlange ervaring en het werken met duizenden trouwklanten heeft dit zo zijn voordelen. Grootmoeders soep smaakt toch het beste zeg maar. Die kunnen je dan ook het beste adviseren met name omdat wanneer jij blij bent de kans groot is dat je in de toekomst weer terug komt en ook je netwerk doorverwijst. Mond op mond reclame is waar wij van leven als trouwpakken specialist. Belangrijk dus dat we jou goed kleden en jij tevreden bent.

passen trouwpak

Passen van je trouwpak


Je trouwpak op maat wordt speciaal voor jou gemaakt dus dat moet eerst in elkaar gezet worden zodat je kunt komen passen. Passen is cruciaal omdat je hier echt de punten op de i zet. Ook hier is advies zeer belangrijk zodat je zelfverzekerd en bewust jouw keuzes durft en kan maken. Denk aan verder tailleren van je colbert, maar kan je dan nog wel bewegen? Die broek kan slanker op de kuit maar blijft die dan niet hangen als je opstaat en is dit nu echt representatief op een huwelijk? Een heel bewust gesprek dus met de eerder genoemde ervaren adviseurs waarin je van good to great gaat met je kleding. Dit wordt daarna dan vakkundig aangepast zodat een aantal dagen later jouw trouwpak klaar is om met plezier gedragen te worden.

Passend bij jouw persoonlijkheid en figuur zodat jij je goed voelt en klaar bent voor de uitdagingen die er aan komen.


En mocht je toch later schade aan je pak hebben of veranderen je maten dan kan dit natuurlijk ook gerepareerd worden en worden aangepast. We gaan zelfs zover dat wanneer een klant een nieuwe bestelling plaatst gebruiks schade en slijtage gratis wordt herstelt, de Midlife Refresh heet dit. Is het pak weer ready voor de komend jaren, wel zo handig.

Trouwen in Jacquet of Smoking (Black-Tie) kan natuurlijk ook.

Trouwpak smoking jacquet rokkostuum

Wil je weten hoe we met jou kunnen samenwerken voor jouw trouwpak op maat?