Het Gestreepte Pak

Read this article in English

Het Gestreepte Pak: Een tijdloze klassieker


Van alle herenpakken heeft er geen ooit de glamour en populariteit van het gestreepte pak geëvenaard. Op een of ander moment in de jaren dertig sierde het gestreepte pak waarschijnlijk elk paar mannelijke schouders, van de nederigste tot de beroemdste, van de werkloze tot de voorzitter van de raad van bestuur.

Klik hier om meer van dit Blauwe Flanel Krijtstreep Pak te zien

Hoewel de strepen perfect moeten worden geplaatst voor een maximaal effect, vloeide de natuurlijke aantrekkingskracht van dit patroon voort uit de verticale lijn. Door elke lichaamsbouw te verlengen, vestigde de gestreepte kamgaren zich al snel als de patriarch van alle kostuums met patronen.

Klik hier om meer van dit Grijze Wollen Krijtstreep Pak te zien

De variëteit en schaal van stijlvolle kostuum strepen zijn eindeloos. Ze kunnen in enkele, dubbele of drievoudige rijen staan, tegen een effen of motief achtergrond. Lijnen kunnen vaag of vet zijn, van subtiele schaduw tot haarlijn tot speld, tot potlood of krijt, met afstanden variërend van smal tot breed.

Klik hier om meer van dit Antraciet Krijtstreep Pak te zien

Geschiedenis van het gestreepte pak


Het gestreepte jasje en de bijpassende broek vormden hun eigen samenwerking rond de eeuwwisseling toen het loungepak het zwarte jasje en de gestreepte broek voor zakelijke kleding begon te vervangen. Toen de Prince of Wales de mode voor schaduwachtige krijtstrepen populariseerde, tilde hij het gestreepte pak naar een nieuw niveau van kosmopolitisch bewustzijn.

De voorbeelden van strepen hier illustreren de stelling dat, wanneer het met kennis van zaken wordt uitgevoerd, het tweekleurige, op maat gemaakte ensemble meer kan opleveren dan alleen een simpele tweekleurige look.

Gestreept Pak

Een illustratie van Laurence Fellows van een heer in een klassiek gestreept pak.

gestreepte pakken

Bob Hope en Bing Crosby met een double breasted gestreept pak met brede revers.

Het gestreepte pak - Onderdeel van de moderne zakelijke kleding


Veel moderne online stijlgoeroes raden aan om te wachten met het kopen van een gestreept pak als je je collectie basis pakken niet in je garderobe hebt. Het mooie van de effen marine, de effen antraciet, de effen middengrijze en de effen lichtgrijze is dat je die bijna elke dag zou kunnen dragen en je overhemd zou kunnen verwisselen, je stropdas zou kunnen verwisselen, je pochet zou kunnen veranderen, misschien zelfs wel eens zou kunnen veranderen je schoenstijl en je zult ontdekken dat mensen niet zullen merken dat je hetzelfde pak draagt.

Een gestreept pak valt echter op, waardoor mensen je zullen herinneren als 'die man met dat gestreepte pak'. Die andere pakken trekken niet per se de aandacht zoals een gestreept pak, want het zijn simpele klassiekers en veel mensen zullen het niet opmerken als je de ene dag een marineblauw pak draagt ​​en de andere dag een antracietkleurig pak. Maar een gestreept pak vraagt ​​om aandacht.

Het gestreepte pak: perfect voor korte en zware mannen


Ongetwijfeld kunnen correct gesneden kleding de kleine, stevige man zeker helpen om langer en dunner te lijken. Verticaal gestreepte patronen helpen om het figuur te verlengen, het oog moet worden afgeleid van de taille en naar het noorden naar de schouders en naar het zuiden onder de knieën worden geleid.

Gestreepte Pakken Sopranos

James Gandolfini, als Tony Soprano in the TV-serie The Sopranos, met een Navy Blue Chalk Stripe suit.