Welk pak kan je 4 seizoenen aan bij elke gelegenheid?

Veel opdrachten die we maken zijn voor mensen die niet dagelijks een pak dragen. Deze hebben vaak een specifiek verzoek: een pak dat je 4 seizoenen aan kan bij elke gelegenheid.

Dit is een voorbeeld van een dergelijke opdracht voor iemand die gewoon 1 allround pak in de kast wenst dat voor zowel werk als andere gelegenheden gedragen kan worden gedurende het hele jaar.

Hier merk je dat pasvorm en algehele kwaliteit erg belangrijk zijn omdat het pak vele jaren mee moet kunnen en deze 2 zaken de basis vormen van een goed gemaakt en passend pak.

Vaak is het dan toch een blauw pak maar hier zitten wel nuances aan. De meeste van dit soort heren voelen zich toch niet helemaal prettig bij een klassiek donker blauw pak.

Gelukkig zijn er met name in blauw vele keuzes, waardoor de uitstraling snel veranderd en je een stof kan kiezen die bij jou, je gewenste stijl en uitstraling past. Dit zonder dat het te modieus wordt en snel weer out of fashion raakt.

Je kan bijvoorbeeld denken aan een pak in Blauw Melange, Konings Blauw, Air Force Blue of French Blue.

Je kan denken aan de kleur toon blauw, de textuur, het soort weefsel en het patroon waarmee je de stof kan beïnvloeden qua uitstraling en associaties.