Pak op maat: Wat zijn winterstoffen?

Wat zijn winterstoffen voor een pak / colbert?


Dat is een vraag die we vaak krijgen bij De Oost Bespoke Tailoring wanneer we met onze opdrachtgevers de stof gaan bepalen voor een bespoke pak op maat. Hoewel je met dit soort ‘winterstoffen’ vaker een Colbert / Sports Jacket maakt. Dat dan weer word gecombineerd met een broek / pantalon in een ander materiaal en kleur. Dit kan je ook zien als het moderne Tenue de Ville waarbij je de klassiekers op moderne manier combineert.

Basically zou ik zeggen dat een winterstof voor een pak op maat de volgende kenmerken heeft.

1. Gewicht: een winterstof zit boven de 340 gram, wellicht zelfs boven de 400 gram tot 900 gram.
2. Volume: Stoffen voor de winter hebben een rijke volle body. Dus net zoals het dierenrijk een vollere vacht in de koude periodes. Ook als mens kan je met de natuur meegaan natuurlijk.
3. Kleuren en tonen die aansluiten bij de natuur kleuren van herfst en winter. Ook hierbij volgen we de natuur, denk aan kleuren zoals Okergeel, Burned Orange en bruine en groene tonen.
4. Kijken we naar de soorten materiaal dan is een winterstof wat mij betreft een
4.1 Flannel
4.2 Tweed
4.3 Katoen: Corduroy of Moleskin en hier zijn dan vele varianten op.

En dat is het mooie van het laten maken van Bespoke kleding waarbij je stap voor stap ontdekt en kan vinden wat het best bij jou past. Kleed jij je op die manier dan is je kleding een verlengde van jezelf waarmee je jouw unieke verhaal vertelt. En je ziet er natuurlijk gewoon goed gekleed uit en hebt waar voor je geld. Goedkoop is tenslotte duurkoop.