De maakwijze van je pak: Full canvas/ Los binnenwerk, half canvas, unlined of unstructured?

Pakken, jasje en colberts kan je op vele manieren maken en in elkaar zetten

Full Canvas, Half Canvas, Ongevoerd of Unstructured. De maakwijze heeft grote invloed op hoe het colbert past, je comfort en hoe de stof valt en voelt. Belangrijk dus om hier enige kennis van te hebben alvorens een kleermaker te bezoeken of een pak aan te schaffen.

Bij de Oost Bespoke Tailoring kunnen we elke manier van pak constructie aanbieden en/of een mix hiervan.

Zo heb je een pak dat exact gemaakt is zoals jij het wilt vanaf het fundament. Leuk en nuttig omdat het behalve heel persoonlijk is het ook zorgt voor een pak dat beter past en langer mee gaat.

Er zijn in de basis 4 manieren van pakken (binnenwerken) maken


1. Full Canvas pak

een los binnenwerk van linnen met paarden- en/of kamelenhaar. Very classic/British en erg geschikt voor alle soorten stijlen.

2. Half Canvas pak

gelijk aan methode 1 maar dan loopt het canvas tot onder aan de borst/taille. Net wat steviger qua vorm dan full canvas. Persoonlijk is mijn favoriet jasje aller tijden zo gemaakt.

3. Unlined pak

helemaal geen voering of op enkele plekken om directe aanraking met de stof te voorkomen. Erg zomers en Napolitaans. Meer voor business casual.

4. Unstructured pak

totaal geen canvas en bijna geen padding/vulling. Een erg licht dragend pak ala Armani. Geschikt voor zowel formele als andere gelegenheden.

Vaak mixen we deze technieken zodat er het beste ontstaat voor de klant. Zo kan je zware Britse stoffen zoals tweed en zware worsteds ook unlined maken.

Stof geeft al vorm dus met wat schouder vulling heb je dan wel de Britse look en het gevoel dat je wat aan hebt zodat je het ook in warmere klimaten aan kan. Laten we het fusion tailoring noemen.