Wat is het verschil tussen bespoke, made-to-measure en off-the-rack kleding?

Er zijn drie belangrijke categorieën van kleding: off-the-rack, made-to-measure en bespoke


Off-the-rack kleding is standaard geproduceerde kleding die in de winkel wordt verkocht. Deze kleding is gemaakt volgens de standaardmaten en -ontwerpen en is direct beschikbaar voor aankoop. Off-the-rack kleding is over het algemeen de minst dure optie en biedt beperkte mogelijkheden voor pasvorm en ontwerp.

Wat is het verschil tussen bespoke, made-to-measure en off-the-rack kleding?

Made-to-measure kleding is een hybride tussen off-the-rack en bespoke kleding. Deze kleding is gebaseerd op een bestaand patroon, maar wordt aangepast aan de specifieke metingen en voorkeuren van de klant. Made-to-measure kleding is over het algemeen duurder dan off-the-rack kleding, maar biedt meer mogelijkheden voor pasvorm en ontwerp dan off-the-rack kleding.

Wat is het verschil tussen bespoke, made-to-measure en off-the-rack kleding?

Bespoke kleding is de meest op maat gemaakte optie. Het kledingstuk wordt vanaf het begin ontworpen en geproduceerd volgens de exacte specificaties van de klant. Dit omvat het kiezen van de stof, het ontwerpen van het kledingstuk en het aanpassen van de pasvorm. Bespoke kleding is de duurste optie, maar biedt de meeste flexibiliteit en mogelijkheden voor een perfecte pasvorm en uniek ontwerp

Het belangrijkste verschil tussen deze drie opties is de mate van maatwerk. Off-the-rack kleding is standaard en heeft beperkte opties voor pasvorm en ontwerp, made-to-measure kleding wordt aangepast aan de specifieke metingen van de klant, en bespoke kleding wordt volledig op maat gemaakt en ontworpen om te voldoen aan de specifieke wensen van de klant.