Wat is Bespoke Tailoring?

Bespoke Tailoring is een vorm van een kledingproductie waarbij het ontwerp, de pasvorm, de stof en de details volledig op maat worden gemaakt volgens de individuele wensen en maten van de opdrachtgever.

In tegenstelling tot made-to-measure kledingstukken, die zijn gebaseerd op bestaande patronen en maten en slechts enkele aanpassingen kunnen bevatten, begint bespoke tailoring met een blanco blad en wordt elk detail van het kledingstuk ontworpen en aangepast om te voldoen aan de specifieke eisen van de klant. 

Bespoke tailoring omvat vaak verschillende pasbeurten en metingen om ervoor te zorgen dat het kledingstuk perfect past en comfortabel zit. Dit proces kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van het kledingstuk en de complexiteit van het ontwerp. Lees hier ons blog over het doorpassen van je maatpak of bekijk de video hier onder.

De term "bespoke" komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en verwijst naar een kledingstuk dat "besproken werd voor" (bespoke) een bepaalde persoon, met de bedoeling om perfect te passen en volledig uniek te zijn. Bespoke tailoring wordt vaak geassocieerd met hoogwaardige herenkleding, zoals maatpakken en overhemden, maar kan ook worden toegepast op andere soorten kledingstukken.

Wat is het verschil tussen een bespoke gemaakt maatpak en een made-to-measure pak?