Wat is business casual?

Business Casual kledingstijl


Business casual is de kledingstijl waarbij formele kleding meer casual overkomt door het gebruik van stijlelementen en/of het combineren van formele met casual kleding.

Dat zijn ruim te interpreteren begrippen. In ons atelier heb je het dan vaak over een pak en/of jasje / broek combinatie waarbij stoffen en stijlen door elkaar worden gemengd tot een outfit.

Business Casual stof en stijlelementen


In meer of mindere mate worden daarbij dan ook stijlelementen uit diverse periodes toegepast als extra persoonlijk accent. Denk aan een gilet in een Peaky Blinders stijl of een Tweed stof maar dan in een moderne kleur verwerkt met Italiaanse stijlaccenten. En zo zijn er eigenlijk onbeperkte mogelijkheden en combinatie mogelijkheden.

Business Casual is dus in ieder geval geen strak blauw of grijs pak. Maar als je daar nou een T-shirt met sneakers bijdraagt dan weer wel?

Eigenlijk dus niet zo heel belangrijk wat business casual nou is. Des te interessanter eens te kijken hoe een dergelijke outfit nou waarom zo in elkaar zit.

Dit '3-delig pak' is een voorbeeld waarbij er met stof en stijl gewerkt wordt en je hopelijk verder inspireert om je eigen stijl en smaak qua stoffen en stijlen verder te ontdekken.

Bekijk de video over: Business Casual outfits en pakken