Maatpak Corduroy, een verdiepende blik in een pak gemaakt voor stijlvol comfort

Read this article in English

Dit prachtige 2-delig corduroy maatpak in de warme tint Chocolate Brown is een stijlvolle keuze voor wie ontspannen elegantie wil uitstralen.

Met een handgemaakt colbert voorzien van rollende revers en een soepel los binnenwerk, is elk detail van dit maatpak met zorg vervaardigd voor een perfecte pasvorm en duurzaamheid.

Dit Chocolate Brown corduroy pak biedt het beste van twee wereldende tijdloze elegantie van corduroy gecombineerd met een modieus en eigentijds ontwerp.

Corduroy staat bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor het pak niet alleen geschikt is voor formele gelegenheden, maar ook een stijlvolle keuze is voor een pak voor meer informele settings.

Of je het nu combineert met een klassiek overhemd en das voor een tijdloze uitstraling, of het draagt met een casual trui voor een moderne twist, corduroy past zich moeiteloos aan aan elke dresscode, waardoor het een investering is die zowel modieus als tijdloos blijft."

Het colbert, met hoornen knopen, heeft een subtiel vintage accent door de toevoeging van een Ticket Pocket, wat niet alleen praktisch is maar ook een kenmerk is van verfijnd maatwerk. De voering, gemaakt van Cupro Bemberg in dezelfde chocoladebruine tint, biedt niet alleen comfort maar staat bekend om zijn luxe uitstraling en ademende eigenschappen.

De bijpassende corduroy broek, met zijtrekkers en koperen gespen, voegt een vleugje vintage flair toe aan het geheel.

Corduroy, met zijn ribbelpatroon, geeft een ontspannen maar toch chique uitstraling uit. Dit maakt het pak veelzijdig, geschikt voor zowel formele als informele gelegenheden. Combineer het colbert met een trui voor een meer casual look, of draag het als een compleet pak voor een meer formele setting.

De Corduroy stof, met een weving van 12 cord en een gewicht van 315 gram, biedt niet alleen een rijke textuur maar ook comfort en duurzaamheid.

De stof is ideaal voor koelere seizoenen en voegt een vleugje karakter toe aan je garderobe."

Bruine pakken:
Bruin is een aardse kleur die vaak geassocieerd wordt met stabiliteit, betrouwbaarheid en warmte. In kleding straalt bruin een gevoel van rust en verfijning uit. Het is een veelzijdige kleur die goed te combineren is met andere tinten en geschikt is voor zowel formele als informele gelegenheden. In dit specifieke Chocolate Brown corduroy pak wordt de warme bruine tint geassocieerd met comfort, klassieke elegantie en een tijdloze stijl.

Over Cords in Corduroy stoffen:
Het woord "corduroy" is afgeleid van de term "corde du roi" in het Frans, wat "de stof van de koning" betekent. Cords verwijzen naar de ribbels of wales die kenmerkend zijn voor corduroy stoffen.

Deze ribbels worden gecreëerd door een extra inslagdraad (warp) die om de stof wordt gewikkeld, waardoor een patroon van verhoogde lijnen ontstaat.
Het aantal ribbels per inch wordt gemeten in "cords." Bijvoorbeeld, een "12-wale corduroy" heeft 12 ribbels per inch.

Hoe lager het getal, hoe breder en grover de ribbels zijn. Cords beïnvloeden niet alleen het visuele aspect van de stof, maar ook de textuur en het draagcomfort. Een fijnere corduroy, zoals 12 cord, kan een iets grovere textuur hebben dan een hogere corduroy, wat resulteert in een stof die zacht aanvoelt en een karakteristieke uitstraling heeft.