Tweed Highland pak met Gilet & Plus Four Broek

We maken uiteraard diverse soorten kleding op maat waaronder ook kleding gelieerd aan of gemaakt voor de hippische sport en jacht. We werden benaderd door een heer uit het oosten van het land om mee te denken aan een Tweed outfit met plus four broek die hij bij het jagen aan kan. Niet per se voor de jacht zelf maar des te meer om het samen zijn met vrienden en familie in stijl door te brengen.

De keuzes waren snel gemaakt te meer omdat de dochter ook haar bijdrage leverde en meneer zeer helder had wat hij wilde laten maken. Heel handig hij had een moodboard gemaakt met platen vanaf onze site en anderen met het verzoek dit tot een garderobe samen te smelten die past bij hem en het doel.

De stoffen


Zodoende zijn we dus uitgekomen op een zogenaamde Estate Tweed van Holland & Sherry uit het stof boek genaamd Grouse Moore: http://www.deoost.nl/grouse-moor-hs1483-535/565grm-17/18oz-holland-sherry. Om precies te zijn een 100% wol Tweed met een gewicht van 530 gram, het design is een visgraat met een overcheck en de kleur heet in vak jargon Fancy Barleycorn.

Het prachtige aan deze stof is dat deze door het gewicht eigenlijk van zelf goed valt zonder kreuk. We krijgen ook vaak als feedback dat deze stof door het gewicht gewoon lekker warm zit, je hebt het gevoel dat je echt wat aan hebt. Dit soort Highland kleding zit erg in beweging, voorheen zag je echt heel traditionele modellen passende bij de lokale etiquette. Nu zien we dat de stoffen ook vaak worden gebruikt voor een colbert die men dan wel zakelijk draagt maar dan op een goede spijkerbroek of chino. Veelvuldig te dragen en daarmee waar voor je geld. Denk aan mensen actief in het vastgoed, techniek en de bouw voor wie dit zeer geschikt is.

Het model


Deze colbert
is qua model simpel; 2 knoops Tweed jasje met schuine klepzakken en geen split in de rug. Dit is verder afgewerkt met een lichtgewicht oranje satijnen voering met mini paisley design. De kleur oranje is doorgepakt op het handgemaakte knoopsgat op de revers. Hierdoor komt ook de rode en oranje overcheck van de stof iets meer naar voren. Daarbij was dit een idee van de dochter dus dan moet je wel. :)

Het vest / De Gilet is een vintage model uit de jaren 20's met 4 horloge zakken en een stoffen rug zodat het ook weer als gewone kleding aan kan. Draag je echt een pak dan adviseer ik satijn op de rug, stof is toch wel stoerder voor een dergelijk project.

De broek is zeer speciaal dit noemen we een Four plus broek. Een broek die we kennen van Kuifje. Waarom een korte broek in het regenachtige Schotland? Dit omdat het reinigen van de sokken gewoon makkelijker is, die worden tot de knie over de broek gedragen, dan het reinigen van de broek. Je ziet dergelijke broeken ook bij het Hickory Golf gebeuren en op de echte Dandy gelegenheden.

Er is ook nog een overhemd op maat gemaakt van een Flannel stof met een multi colored check die weer goed gecombineerd kan worden. Leuke is dat deze meer landelijke stof qua model is toegepast op een overhemd met dubbel manchet zodat er precies een mooie balans is tussen chique maar nog steeds met bedien benen op de grond. Zodoende het kort verhaal achter deze 3-delige Tweed out fit bestaande uit jas, vest en plus four broek. We hopen dat het u inspireert. Heeft u zelf wensen, vragen of opmerkingen betreffende tailored heren- of dameskleding dan horen we graag van u. We adviseren u zich te abonneren op ons kanaal en onze social media te volgen.