Tweed Colbert - Jasje

Tweed is een prachtig materiaal voor de moderne man die stijlvol gekleed wil gaan


We maken er mooie colberts en jasjes van maar ook hele pakken - vesten en broeken.
Een jasje gemaakt van Tweed is de ideale alleskunner die stijl en praktisch draag gemak combineert voor de stijlvol geklede man.

Harris Tweed Colbert

Een aantal voordelen van Tweed Colberts - Jasjes


Tweed past bij elke kledingstijl, van informeel tot aan bijna formeel.
Tweed is sterk, valt mooi, warm, is kreukvrij en ook niet onbelangrijk erg mooi en stijlvol.
Er zijn vele soorten Tweed beschikbaar: Harris Tweed - Estate Tweed - Country Tweed - Hand Woven Tweed ieder met zijn eigen bijzondere eigenschappen.
Tweed is beschikbaar in diverse patronen en denkbare kleuren en daarom ideaal om te mixen en matchen.

Tweed is zodoende ideaal om er een colbert of jasje van te maken. Een Tweed colbert kan bijvoorbeeld goed gedragen worden op een spijkerbroek of pantalon om zo een brug te slaan tussen het pak en een te casual kledingstijl.

Tevens kan een Tweed colbert goed gedragen worden bij een variƫteit aan activiteiten, denk aan het werk, een bezoek aan vrienden of familie, een diner of gewoon bij een wandeling.

In deze video een break down van een Bespoke Tweed colbert dat we op maat hebben mogen maken voor een gedistingeerde heer. Gemaakt van een mooie Estate Tweed van 500 gram van Bateman & Ogden met een heel bijzonder persoonlijk detail bij de knopen.

Tevens zie je hoe de ruiten van een Tweed colbert horen aan te sluiten qua patroon, een van de kenmerken van maatkleding pur sang waardoor je een goede kleermaker herkent.