Flexibiliteit in Maatpakken: Een Ondernemer zijn Reis naar het Perfecte Pak

Een Pak dat Meegroeit: Het Verhaal van Maatwerk voor een dynamische Hypotheekadviseur

Read this article in English

In de financiële advieswereld, waar eerste indrukken en professionaliteit sleutelwoorden zijn, speelt kleding een cruciale rol. Dit is het verhaal van een ondernemer / hypotheekadviseur van Marokkaanse afkomst, eigenaar van een adviesbureau, die op zoek was naar het perfecte werkpak.

Een pak dat niet alleen zijn professionele status weerspiegelt, maar ook meebeweegt met zijn dynamische levensstijl. Dit zodat hij zich kan focussen op zijn corebusiness.

Bewuster kijken
naar alle aspecten van het pak, pasvorm, make, stof en model zorgt dat je kleding van betere kwaliteit is. Daar helpen we onze klanten mee zo wordt een pak op maat een tool die je helpt je goed te voelen en jouw authentieke verhaal uit te stralen. Meer waar voor je geld, een duurzamere investering en Ultimate Personal Branding is het gevolg.

De 1e indruk een wetenschappelijk onderbouwde meerwaarde

Een belangrijk aspect van professionele kleding, met name voor ondernemers en adviseurs, is de impact die het heeft op de perceptie van klanten en relaties. Een op maat gemaakt pak in een klassieke kleur zoals blauw wordt niet alleen geassocieerd met professionaliteit, maar kan ook het vertrouwen van klanten versterken.

Volgens studies in de psychologie van kleding en kleurperceptie, zoals gepubliceerd in het Journal of Fashion Marketing and Management, kan de kleur blauw gevoelens van betrouwbaarheid, stabiliteit en competentie oproepen. Dit is cruciaal in een professionele setting waar eerste indrukken een langdurige impact kunnen hebben op zakelijke relaties en reputatie.

De Kracht van Blauw: Hoe een Op Maat Gemaakt Pak Vertrouwen en Professionaliteit Uitstraalt

Het dragen van een goed passend pak, met name in een professionele kleur zoals blauw, kan inderdaad een positieve invloed hebben op de professionele uitstraling en het vertrouwen van klanten en relaties. Dit is onderbouwd door verschillende wetenschappelijke studies:

  1. Suits, in vergelijking met andere kleding, dragen bij aan een sterker professioneel imago. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, en onafhankelijk van leeftijd of lichaamstype (Thurston, Lennon, & Clayton, 1990).

  2. De kleur en het ontwerp van een zakelijk pak kunnen een significante impact hebben op de algemene uitstraling van een bedrijf en de emoties van werknemers, wat op zijn beurt de efficiëntie van het werk kan verbeteren (Bian, Ni, & Zong, 2018).

  3. Werknemers voelen zich over het algemeen meer gezaghebbend, betrouwbaar en competent wanneer ze formele zakelijke kleding dragen, wat kan bijdragen aan een positieve perceptie door klanten en relaties (Peluchette & Karl, 2007).

  4. Kleine aanpassingen in kleding, zoals het dragen van een op maat gemaakt pak, kunnen de perceptie van een persoon op eigenschappen als vertrouwen en succes aanzienlijk verbeteren (Howlett, Pine, Orakçıoğlu, & Fletcher, 2013).

Samenvattend kan worden gesteld dat het dragen van een goed passend, professioneel pak, vooral in een kleur zoals blauw, een positief effect kan hebben op de professionele uitstraling en het vertrouwen van klanten en relaties, wat cruciaal kan zijn voor de reputatie en het succes van een ondernemer.

De Uitdaging: Een Veranderend Lichaam

Deze klant, met regelmatige gewichtsfluctuaties door zijn sportregime, ervaart significante veranderingen in zijn spiermassa, vooral zichtbaar bij de schouders, biceps en borst. Dit vereiste een maatwerkoplossing die comfort biedt in alle fasen van zijn fysieke conditie.

Belangrijk
is bij het meten al rekening te houden met welke kant iemand op fluctueert, is iemand zwaarder bij het meten dan kan je iemand opgemeten op onze standaard methode. Op het moment dat de persoon lichter is bij het doorpassen (de 1e fit), dan kan je daar doornemen en overleggen wat de beste keuzes zijn qua vermaak om het pak nog beter te laten passen.

Maar is het zo dat iemand lichter is bij het opmeten, dan zal hier extra rekening mee gehouden moeten worden. Belangrijk is goed door te nemen waar iemand verwacht gewichtsverandering en/of spiergroei te hebben.

Punten die dan vaak extra aandacht nodig hebben zijn bij het bovenlichaam de schouder, borst, rug, biceps, taille en onderarm. De uitdaging zit in het feit dat al deze maten ook nog eens onderling verbonden zijn. Wordt de schouder breder dan volgen bijna automatisch de borst en de rug etc etc. Bij het onderlichaam zijn het de billen, bovenbenen en kuiten. En ook steeds meer de grotere schoenmaten (!).

Daarnaast is het belangrijk om te weten waar de gewicht toename of afname van kan komen (?). Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld: sporten, nieuwe diëten, medicatie, toekomstige operaties etc. Cruciaal dus om een goed gesprek te hebben en alle maten door te spreken en toe te lichten wat de gevolgen zijn van keuzes. Op basis hiervan gaan we tenslotte je patroon maken en daarna de kleding.

Daarom wordt een bespoke pak dus ook altijd met extra ruimte op de naden gemaakt zodat er veel meer flexibiliteit is om maten aan te passen gedurende het proces.

Het Pak: Een Toonbeeld van Flexibiliteit en Stijl

Full Canvas Constructie: De keuze voor een full canvas constructie met los binnenwerk was essentieel voor een soepele pasvorm en draagcomfort. Dit type constructie biedt de nodige flexibiliteit en vormt zich naar het lichaam, ideaal voor iemand wiens lichaamsvorm verandert.

Het model van dit pak is klassiek zodat het van alle tijden is en jarenlang gedragen kan worden. Toch zitten er een aantal trucs en hidden gems in verwerkt.

Het Colbert:

  • Schuine zakken creëren een slanker ogende taille, wat bijdraagt aan een gestroomlijnd silhouet, essentieel voor een professionele uitstraling.

  • Rollende revers en die met de hand zijn door geput (pick stitching) samen met de panden voegen een subtiele elegantie toe, terwijl de werkende handgemaakte knoopsgaten een klassieke flair geven.

  • Het jasje is ontworpen om aan te passen aan fluctuaties in spiermassa, met name rond de schouders, biceps en borst door extra ruimte op de naden van de stof aan de binnenzijde

De Broek:

  • Zijtrekkers zorgen voor een naadloze en verstelbare pasvorm, essentieel voor iemand met een veranderend gewicht.

  • De aan de onderzijde van de broekspijp schuin gesneden broek versterken de slanke uitstraling en zorgen voor een strakke val over de schoenen.

De Stof en Uitstraling


De stof is voor dit maatpak is van Fox Brothers / Collectie: Fox Flannel / Kleur: Plain French Navy / Metrisch Gewicht: 370/400G / Imperial Gewicht: 13/14OZ / Stof code: CL2-18.

  • Flanel is een uitstekende keuze voor het pak van een ondernemer door de unieke combinatie van elegantie, comfort en duurzaamheid. De zachte textuur en het hogere gewicht van de stof zorgen voor een vloeiende val die lijnen gladstrijkt en een gestructureerd silhouet benadrukt. Flanel staat bekend om zijn warmte, waardoor het ideaal is voor koudere klimaten of seizoenen.

  • Qua duurzaamheid geeft het gewicht van 370/400g aan dat het een robuuste stof is die regelmatig dragen kan doorstaan terwijl het zijn vorm en uiterlijk behoudt, wat cruciaal is voor een ondernemer die er consistent verzorgd uit moet zien.

  • De marineblauwe kleur van het flanel is een klassieke keuze die autoriteit, vertrouwen en professionaliteit uitstraalt. Het is veelzijdig en wordt beschouwd als een basis voor het opbouwen van een zakelijke garderobe.

    Gecombineerd
    met een bruine paisley voering en bruine hoornen knopen, voegt het een laag van verfijning en subtiel contrast toe. Deze combinatie suggereert een balans tussen traditie en individualiteit, wat aangeeft dat de drager klassieke stijlen waardeert maar ook persoonlijke expressie belangrijk vindt.

  • De bruine tinten in de voering en de knopen creëren een harmonieuze verbinding met de marineblauwe stof, wat een geaarde, maar luxe uitstraling geeft. Dit kan gevoelens van betrouwbaarheid en een solide persoonlijkheid oproepen, eigenschappen die vaak gewenst zijn in zakelijke omgevingen.

Conclusie: Een Pak voor Elke Fase van het Professionele Leven

Dit maatpak, zorgvuldig ontworpen en vervaardigd, is meer dan alleen een kledingstuk. Het is een partner in de professionele reis van onze klant, die zich aanpast aan zijn veranderende lichaam en hem in elke fase van zijn leven ondersteunt. Dit pak staat symbool voor zijn toewijding, professionaliteit en persoonlijke stijl.

Bij De Oost Bespoke Tailoring begrijpen we dat elk pak een uniek verhaal vertelt.

Uw verhaal en uw stijl zijn onze inspiratiebronnen voor het creëren van pakken die niet alleen uw persoonlijkheid weerspiegelen, maar ook uw professionele ambities ondersteunen.