De kledingstijl van een accountant, een professionele keuze voor een pak op maat.

Read this article in English

Bij De Oost Bespoke Tailoring erkennen we dat een pak veel meer is dan slechts kleding; het is een uiting van uw persoonlijkheid en een blijk van uw professionaliteit. Dit komt prachtig tot uiting in het op maat gemaakte pak van meneer ‘Jansen’ en zijn professionele kledingstijl, een vooraanstaand accountant en leidinggevende bij Ernst & Young, gevestigd in het oosten van Nederland.

De Noodzaak van Maatwerk

Meneer Jansen, met zijn unieke lichaamsbouw - lang en slank met specifieke proporties - vond het een uitdaging om pakken te vinden die zowel qua stijl als pasvorm aan zijn wensen voldeden. Zijn zoektocht naar een pak dat niet alleen zijn professionele status reflecteert, maar ook comfort biedt, leidde hem naar onze deuren.

Het Pak: Een Symbool van Ambacht en Stijl

Het pak van meneer Jansen is een toonbeeld van ambacht en stijl. Dit tweedelig pak, handgemaakt en bespoke vervaardigd met een full canvas constructie, is aangevuld met een extra broek voor duurzaamheid. Elk detail - van de 2-knoops sluiting en notch revers van 9 cm breed tot de twee rechte paspelzakken met klep en dubbele split aan de achterzijde - is ontworpen voor een gestroomlijnde look.

Maatwerk tot in Detail

Meneer Jansen's pak demonstreert de kracht van bespoke tailoring. Zijn actieve levensstijl, inclusief fietsen, resulteerde in sterk ontwikkelde dijen en slanke kuiten, een combinatie die bij standaard confectiebroeken vaak problematisch is. Doordat er voor elke klant een uniek patroon wordt gemaakt gebaseerd op de persoonlijke maten en wensen is dit opgelost. Resulterend in een perfecte balans tussen pasvorm en comfort.

Persoonlijke Aanpassingen voor Unieke Uitstraling

Het jasje, zorgvuldig afgestemd op zijn slanke schouders en lange armen, biedt een comfortabele pasvorm die essentieel is voor zijn professionele uitstraling. Een klein, speciaal ontworpen zakje in de linker binnenzak van het colbert voor collectegeld tijdens kerkdiensten weerspiegelt meneer Jansen's persoonlijke leven en waarden. De handgemaakte knoopsgaten, donkerbruine hoornknopen en het unieke Milanees knoopsgat op de revers voegen een extra dimensie van luxe en personalisatie toe.

Stofkeuze: Een Balans tussen Comfort en Klasse

De keuze viel op een donkergrijze sharkskin stof van Holland & Sherry uit de Target-collectie. Deze super 120's wol, met een gewicht van 310gm, biedt een perfecte balans tussen comfort en klasse, passend bij de hoge eisen van een leidinggevende bij Ernst & Young.

"Naadloze schouderaansluiting van een grijs maatpak, perfecte pasvorm."

Passen van het maatpak

Het doorpassen van een pak is altijd een erg belangrijke stap. Tijdens dit passen controleer je of de genomen lichaamsmaten aansluiten op de gevoelsmaten en of het pak mooi toont en comfortabel voelt. Hierbij is het zeer belangrijk om realistisch te zijn en goed door te hebben wat de onderlinge relatie is tussen look en feel alvorens maatveranderingen en aanpassingen door de kleermaker te laten doorvoeren.

Bij deze opdracht was er erg weinig aan te passen omdat alles tijdens de 1e afspraak zeer uitvoerig was doorgenomen en besproken met name qua oorzaak en gevolg van de pasvorm. Bij het passen ontdekte we dat meneer Jansen het colbert ook vaak aan had achter zijn bureau en dat er daarom wat extra ruimte mocht zijn bij de borst zodat de armen makkelijker naar voren kunnen. Dit kan uiteraard en duurt 2 dagen om te verzorgen. Deze maat passen we dan aan op het maatformulier zodat toekomstige opdrachten dit direct ondervangen.

Meer dan een Pak: Een Verhaal van Persoonlijke Smaak en Vakmanschap

Dit pak van meneer Jansen is meer dan een kledingstuk. Het is het resultaat van een diepgaand begrip van zijn unieke lichaamsvormen en persoonlijke voorkeuren. Elk element, van de proportioneel aangepaste broeken tot het nauwkeurig gevormde jasje, spreekt van onze toewijding aan maatwerk dat verder gaat dan het oppervlakkige.

Het illustreert onze vaardigheid om de natuurlijke vormen van het lichaam te accentueren en te flatteren, wat leidt tot een gevoel van natuurlijke elegantie en zelfvertrouwen. Dit pak weerspiegelt niet alleen de persoonlijke stijl van meneer Jansen, maar voldoet ook aan zijn professionele eisen en levensstijl.

Uw Verhaal, Onze Expertise

Net als meneer Jansen begrijpen wij bij De Oost Bespoke Tailoring dat uw pak een weerspiegeling moet zijn van wie u bent en waar u voor staat. Of het nu gaat om het aanpakken van specifieke pasvormuitdagingen of het realiseren van een bepaalde stijl, ons team van deskundige kleermakers staat klaar om uw visie tot leven te brengen.

Wij nodigen u uit om uw unieke verhaal met ons te delen. Samen zullen we een maatpak creëren dat niet alleen perfect bij u past, maar ook uw persoonlijkheid en levensstijl weerspiegelt, of u nu een leidinggevende accountant bent of een professional in een ander veld.