De Oost Bespoke Tailoring

View Original

Op maat gemaakte Tenue de Ville voor een zomerse bruiloft

Read this article in English

Dit op maat gemaakte Tenue de Ville is een verfijnde combinatie van vakmanschap, elegantie en moderne stijl, speciaal ontworpen voor een zomerse bruiloft. Het ensemble is gemaakt van een hoogwaardige mix van wol, linnen en zijde, met een stofgewicht van 250 gram. Deze lichte, ademende stof is afkomstig uit Italië uit de gerenommeerde collectie van Drago en biedt niet alleen comfort, maar ook een verfijnde uitstraling. De keuze voor het roze hopsack weefsel voegt een subtiele textuur en een extra dimensie aan het ontwerp toe, met een evenwicht tussen casual en chique.

Jasje en broek: stijlvol en veelzijdig

Het jasje is ontworpen met een klassieke twee-knoops sluiting en notch lapels, wat zorgt voor een tijdloze uitstraling. De rechte klepzakken dragen bij aan de nette afwerking, terwijl de slanke pasvorm en lichtgewicht stof zorgen voor een perfecte balans tussen comfort en stijl. De stof is geweven in een hopsack weefsel, wat bekendstaat om zijn ademende en luchtige eigenschappen, ideaal voor een warmere omgeving zoals een zomerbruiloft. Dankzij de zijdemix heeft de stof een subtiele, natuurlijke glans die het geheel een luxueuze uitstraling geeft zonder te overdrijven.

Dit ensemble wordt gecombineerd met een beige katoenen broek, voorzien van zijtrekkers op de broekband. Deze toevoeging maakt de Tenue de Ville niet alleen geschikt voor de trouwdag, maar biedt ook de flexibiliteit om het jasje en de broek afzonderlijk te dragen en te combineren met andere kledingstukken.

Handgestikt Milanees knoopsgat als kenmerkend detail

Een opvallend detail van het jasje is het handgestikte Milanees knoopsgat op de revers. Dit knoopsgat, dat symbool staat voor vakmanschap en precisie, is met de hand vervaardigd en voegt een extra laag verfijning toe aan het geheel. Het Milanees knoopsgat is niet alleen een visueel aantrekkelijk element, maar ook een indicator van hoogwaardige tailoring, die een kledingstuk naar een hoger niveau tilt.

De rijke roze kleur van het jasje voegt een onderscheidende flair toe aan de bruiloftskleding, wat het een uitstekende keuze maakt voor bruidegoms die een unieke, maar stijlvolle look willen neerzetten. Bovendien maakt het hopsack weefsel het jasje veelzijdig genoeg om los te dragen en te combineren met andere kledingstukken, waardoor de Tenue de Ville geschikt is voor meer dan alleen de trouwdag.

Wat is een Tenue de Ville?

Tenue de Ville is een klassieke dresscode die vertaald wordt als "stadskledij" en staat voor een nette, formele maar toch ontspannen outfit, geschikt voor diverse gelegenheden zoals bruiloften, recepties en officiële gelegenheden. Deze dresscode vereist doorgaans een goed gesneden kostuum of jasje met bijpassende broek in lichte of subtiele kleuren, vaak aangevuld met accessoires zoals een das of pochet. Tenue de Ville combineert een formele uitstraling met een lichte, stijlvolle flair, zonder de stijfheid van bijvoorbeeld black-tie dresscodes. Het draait om een verfijnde balans tussen elegantie en comfort, en wordt vaak gedragen tijdens overdag of bij formele bijeenkomsten in de buitenlucht.

Elk detail in dit ensemble, van de handgemaakte knoopsgaten tot de hoogwaardige constructie, getuigt van ambachtelijk vakmanschap en oog voor detail. Het roze jasje en de combinatie van ademende stoffen zorgen voor een comfortabele ervaring gedurende de dag, zonder concessies te doen aan de stijl of presentatie.

Perfecte mix van traditie en moderniteit

Kortom, deze op maat gemaakte Tenue de Ville biedt niet alleen een moderne en verfijnde look voor de grote dag, maar is ook een veelzijdig kledingstuk dat eenvoudig opnieuw gecombineerd kan worden voor verschillende gelegenheden. Het is de perfecte mix van traditie en moderniteit, geschikt voor een zomerse setting waarin stijl en comfort centraal staan.

See this gallery in the original post